СВЖ «Природа над усе» відкрила скарбнички, аби полікувати та нагодували котів

Врятована волонтерами кішка Муруся

Врятована волонтерами кішка Муруся

Днями члени Спілки вільних журналістів «Природа над усе» вперше відкрили ящики для благодійних внесків на користь безпритульних тварин, що віднедавна були встановлені у Салоні для тварин «Добродій» та у Київському зоопарку.
«Добродіївський» зібрав 296 гривень, а «зоопарківський
» 155.

Спочатку скористатися благодійними коштами волонтерів СВЖ спонукала необхідність надати термінову ветеринарну допомогу важко хворому кошеняті, яке було знайдене у неділю ввечері на Лісовому масиві столиці.

СВЖ «Природа над усе» дякує головному лікареві Салону для тварин «Добродій» Оксані Нєдєліній за чуйність та термінову висококваліфіковану допомогу. В цій ветклініці є усе необхідне для інтенсивної терапії: і ренген, і УЗІ, і повний спектр медичних препаратів, а до того ж – глибоке розуміння проблеми і щире, доброзичливе ставлення до тварин і їхніх опікунів. Важливо й те, що ветлікарня працює цілодобово.

Скарбничка

Скарбничка

Друга скарбничка була відкрита з приводу візиту до Київського зоопарку знімальної групи телепрограми «Абзац» (Новий канал). Темою сюжету було участь Київського зоопарку у гуманному вирішенні проблеми безпритульних тварин. Йшлося про котів, які проживають на території Київського зоопарку.

Ведуча програми Лєна Філонова прийшла на допомогу прес-аташе Київського зоопарку Анжеліці Комаровій у її волонтерській місії підтримки хвостатих безхатченків.

Телеведуча познайомилася з багатьма котами, які сподіваються на милість працівників та відвідувачів зоопарку. Стильна білявка взяла участь у годуванні тварин та закликала глядачів до милосердя. У присутності знімальної групи була вперше відкрита скарбничка, яка була подарована Київському зоопарку Спілкою вільних журналістів «Природа над усе». На гроші, що накопичилися в скарбничці, була закуплена суха та консервована котяча їжа. Гуманітарний пакет передали до ветеринарного госпіталю, у якому знайшли тимчасовий притулок коти та кошенята.

Прес-аташе Київського зоопарку Анжеліка вдячна «Новому каналу» за висвітлення цієї болючої проблеми. Лєна Філонова переконливо порадила забирати, а не підкидати котів до зоопарку. Піддавшись емоціям, вона не втрималась та взяла собі  міні-тигрика з зоопарку. Сподіваємося, що її прикладу послідують глядачі програми «Абзац».

Київський зоопарк та особисто Анжеліка Комарова висловлює подяку творчій групі телепрограми «Абзац» за виважений сюжет, який спонукає до креативних дій у сфері захисту тварин. Вже наступного дня до прес-служби почали телефонувати люди з проханням взяти «міні-тигра» з зоопарку.

Лєна Філонова назвала свого нового домашнього улюбленця Мімі. На цьому «чутлива білявка», як називають Лєну Філонову на «Новому каналі», не зупинилася. Наступного дня «Абзац» знову прибув до Київського зоопарку – і не з порожніми руками. Творча група цілеспрямовано направилась до так званого «старого лев’ятника», де сконцентрована добра половина зоопарківських мурчиків. Треба сказати, що на тлі контейнерів зі сміттям та старотипних вольєрів, де вже давно не утримуються звірі, коти виглядають справжньою окрасою. Стильна білявка у рожевому манто і таких же рожевих черевичках на космічних підборах виглядала суперекстравагантно.

Після виходу сюжету в зоопарку було вирішено побудувати на «старому лев’ятнику» будиночок для котів і розмалювати їх у глаМУРно рожеві колори на честь зірки «Абзацу».

Висновок з цієї історії: дивіться програму «Абзац» і творіть добро. І візьміть же собі нарешті міні-тигра з зоопарку!

Cюжет за 16 жовтня 2013 р дивіться тут.

Ще один сюжет був показаний на цьому ж каналі у п’ятницю, 18 жовтня 2013 р.

P.S. Адміністрація Київського зоопарку наголошує, що підкидати котів до зоопарку суворо заборонено. За цим стежать охоронці, щодо зловмисників будуть вжиті адміністративні покарання.

Анжеліка Комарова.

Leave a Comment

Filed under Без рубрики

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.