В Києві відкривається відразу два сумнівні цирки

Поні, що шкутильгає, буде працювати, аби набити кишені власників цирків.

23 квітня 2015 р. в Києві, навпроти бульв. Кольцова, 1 розгорнувся цирк-шапіто, за 70 метрів від нього – другий, льодовий цирк (навпроти вул. Зодчих, 8). В останньому, як повідомила зоозахисна активістка Марія Нікіточкіна, утримують поні з поламаною (на її погляд) ногою. Поні кульгало.

Марія висловила сумнів у законності встановлення цирку та утримання тварину  ньому, викликала на місце міліцію (номер звернення зі 102 – прийшло в смс 0504156458 від 23.04.2015). Міліція приїхала, викликала слідчу групу. Остання пояснила, що складе протокол.

Голова районної адміністрації Ілля Сагайдак пообіцяв активістці звернутися до КМДА щодо законності встановлення цирку і сказав, що картку номер 15080040 на порушення благоустрою «циркачами» видав Департамент благоустрою КМДА (голова – Дмитро Білоцерковець).

Фото цирків тут.

Зоозахисні активісти також оприлюднили звернення до ЗМІ та всіх небайдужих, де стверджують:

«Ми вважаємо неприйнятним розташування фургонів з тваринами на території міста. Адже благоустрій міста не розрахований на тимчасове перебування фургонів з тваринами, що не відповідають мінімальним нормам.

Ми проти негуманної та неетичної поведінки з дикими тваринами в цирках, які закладають механізми байдужості та жорстокості у дітей».

Докладніше про ширки-шапіто в Києві та позицію зоозахисної громадськості читайте тут.

Leave a Comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.