Пікетування суду на захист активістки Ірини Горецької — 18.11.2014, 14:00, Солом’янський районний суд, вул. М. Кривоноса, 25

Що: пікетування засідання суду, на якому розглядатиметься позов забудовника Батиєвої гори до активістки Ірини Горецької

Де: біля Солом’янського районного суду, вул. М. Кривоноса, 25.

Коли: 18.11.2014, 14:00.

Громада Солом’янки вимагає припинити тиск на активістів з боку ТОВ «Вагра».

ТОВ «Вагра» збирається будувати у дворі будинків біля Протасового яру 13-поверховий будинок. Розпорядження про виділення земельної ділянки ТОВ «Вагра» в оренду на 10 років підписала в 2013 р. на той момент заступниця міського голови – секретар Київради Галина Герега. Конфлікт розпочався навесні 2014 року, коли забудовник почав підготовчі роботи. Місцеві жителі знесли паркан і пообіцяли встати живим щитом, щоб не допустити будівництва.

Місцеві мешканці проти, оскільки знищення зелених насаджень і побудова ще одного будинку завдасть їм значного дискомфорту, а встановлення паркану і підвезення техніки відбулися з порушеннями чинного законодавства. Побудова багатоповерхового будинку в центрі Батиєвої гори завдала б непроправної шкоди довкіллю і спричнить дискофоморт для мешканців району, досить щільно забудованого.

21 серпня громада організувала громадські слуханння щодо скандальної забудови. Після них забудовник, ТОВ «Вагра», подав до суду на Ірину Горецьку, члена ініціативної групи з вирішення питання незаконної забудови по вул. Волгоградській, 25 в Києві. ТОВ «Вагра»звинувачує активістку в подачі нібито неправдивої інформації в ефірі телеканалу «Київ» і тепер хоче відсудити у неї більше 100 тис. грн компенсації. 18 листопада відбудеться перше судове засідання по справі.

Крім неї, ТОВ «Вагра» подало позови проти інших активістів – зокрема, за перешкоджання його господарській діяльності на ділянці.

Зазначимо, йдеться про зведення 12-поверхового будинку на Батиєвій горі, на місці колишнього маленького магазину і прилеглої до нього території. Дозвіл на будівництво ТОВ «Вагра» отримало в 2013 році з порушенням правил: з недопущенням до голосування депутатів від тодішньої опозиції, без висновків Спеціалізованого управління протизсувних підземних робіт.

Місцеві жителі не раз виходили на захист свого двору від скандальної забудови і організували громадську охорону території. Активісти стверджують, що будівництво висотки на цьому місці не тільки заважає пішоходам і захоплює частину території школи, але і може привести до сповзання сусідніх будинків в Протасов Яр.

Тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки легітимності рішень міськради, прийнятих після травня 2006 р., заборонила будівництво на Волгоградській, 25.

Докладніше читайте тут.

Організатор: ініціативна група з захисту Батиєвої гори, Спілка вільних журналістів «Природа над усе», Національний екологічний центр України.

Leave a Comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.