В зоні АТО українськими силовиками затримано трьох журналістів

5 серпня 2014 року. Трьох журналістів затримала Національна гвардія 1 серпня в зоні АТО, на одному з блокпостів біля м. Амвросіївка. Затримані Сергій Білоус (видання «Pecat», Сербія), Сергій Бойко (фрілансер, видання уточнюється) та Роман Гнатюк (телеканал «112 Україна»). На зв’язок вони досі не вийшли.

Раніше близько двох тижнів журналісти провели в розташуванні ЛНР і ДНР, де знімали події зсередини. Гнатюк перетинав кордон з Росією — їздив до Ростова. Там він готував репортаж про життя біженців із Донбасу. На момент останнього зв’язку з ним Гнатюк рухався по дорозі з селища міського типу Успенка (Луганська обл.) у напрямку Донецька.

Роман Гнатюк — єдиний з українських журналістів, акредитований від самопроголошеної «Донецької народної республіки». Разом з тим він мав акредитацію й від державної прикордонної служби України. Виконуючи редакційне завдання, журналіст з колегами їхав до місця падіння літака «Малайзійських авіаліній» для висвітлення роботи міжнародної слідчої місії ОБСЄ.

Комітет Незалежної медіа-профспілки України з посиланням на Президента Асоціації сербських журналістів Драгана Бєліца підтвердив зникнення у зоні бойових дій в Україні сербського журналіста, 23-річного співробітника тижневика «Pecat» Сергія Білоуса.

Джерело в командуванні АТО повідомило телеканал «112», що троє журналістів живі, здорові і скоро будуть відпущені.

4 серпня телеканал «112 Україна» повідомив, що затримані знаходяться в Києві і спецслужби цікавляться інтерв’ю Романа Гнатюка з головами самопроголошеної «Донецької народної республіки».

Телеканал «112 Україна» продовжує пошуки кореспондента і вже звернувся з офіційним зверненням до міністра внутрішніх справ з проханням сприяти у пошуках (джерело).

Спілка вільних журналістів «Природа над усе» та ініціативна група просять усіх небайдужих повідомляти про долю Романа Гнатюка та його колег. Для контактів: (097)502-75-51 (Олег Андрос).

На фото: Роман Гнатюк. Джерело: особиста сторінка в соцмережах Facebook і Vkontakte.

Leave a Comment

Filed under Uncategorized, Новини

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.